Foglalj időpontot!

Kozmetika

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el. Testünket bőrünk védi a külső hatásokkal szemben.

Védi szervezetünket a mechanikai hatásokkal szemben, a káros fénysugarak ellen, biztosítja állandó testhőmérsékletünket és véd a kórokozókkal és vegyi anyagokkal szemben. A barrier funkciónak köszönhetően nem távozik a víz és az elektrolitok a szervezetünkből illetve nem tudnak felszívódni a bőrre kerülő anyagok.

Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, például a vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását is a mélyebb rétegekbe. Ezért hiába kenjük be magunkat a legkiválóbb krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része a felszínen, az elhalt, kiszáradt sejtekben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában. Ez a „hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában. Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan pótolja új sejtek létrehozásával.

A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy eltávolítja ezeket az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását. Ennek eredményeképpen a szükséges hatóanyagok mélyebben felszívódnak, a bőr egészségesebb és frissebb lesz, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alkalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökken a ráncok, hízási csíkok (stria) és hegek mélysége, akár el is tűnhetnek. Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik.

A bőrfelszín megvastagodás előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző betegségek is okozhatják. Az arckezelések hatékonyságát így fokozza a mikrodermabrázió, ezért érdemes a kezeléseket ezzel kezdeni.

Az alábbi bőrproblémákra alkalmazható:

 • akne
 • aknés sebhelyek
 • öregedési foltok
 • laza, petyhüdt bőr
 • finom vonalak és ráncok
 • napkárosodott bőr
 • egyenetlen bőr textúra
 • érdes bőr
 • pórusok méretének normalizálása
 • bőr tónusának helyreállítása
 • dehidratált bőr
 • striák

  
A kezelés fájdalommentes, a kezelést követően azonnal folytathatja a napi teendőit. Jelentkezhet enyhe bőrpír, ez azonban egy órán belül el is múlik. Már az első kezelés után tapasztalható javulás, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte „lélegzik”. Érdemes többször ismételni a kezeléseket 4-12 alkalom, 1-2 hetente ismételve. A kezelések száma függ a bőr állapotától. Hosszan tartó hatás érdekében rendszeres utókezelés javasolt 2-3 havonta.

Kozmetikavissza

White Rose Szépségszalon