Férfiaknak

Férfi kozmetika

Arcápolás, Arckezelések

Kozmetikánk a férfiak számára is kínál szolgáltatásokat: arckezelések, szemöldökszedés és gyantázás. A férfiak kozmetikai szokásai is sokat változtak a divat hatására. Manapság a férfiaknak is igényük van bőrük mindennapi ápolására, időnkénti kozmetikai kezelésekre. Persze hosszú folyamat eredménye, hogy a férfiak bátran felvállalják, bizony ők is törődnek bőrükkel, külsejükkel.

Egyre többen rájöttek és vallják, nincs abban semmi rossz, ha egy férfi ápolja bőrét, tudatosan táplálkozik, és így tovább marad fiatal. A férfiak bőre eltér a nőkétől, mégpedig a hormontermelés különbözősége miatt. Ez az oka annak, hogy más módszerek, szerek és kezelések szükségesek ápolásához.

A férfiak bőrének felső rétege 15%-kal vastagabb és durvább, mint női társuké, ezért védettebb és lassabban öregszik. Összességében szerencsésebbek, ráadásul a több hámsejtsor miatt vastagabb a szaruréteg, több benne a pigmentanyag. Aktívabbak a verejték és faggyúmirigyek is, ezért ellenállóbb a bőrük, gyorsabban és hamarabb képes regenerálódni. Hajlamosabbak viszont úgynevezett seborrhoeás ekcéma kialakulására, amely sárgás-barnás hámló piros foltokkal jár együtt. A kiütések főleg a fejbőrön, a szakáll környékén, a homlokon és a szemöldök mellett jelenhetnek meg.

Az arckezelések mellett a kozmetikánkban javasoljuk az arcmasszázst is mely segít egy fárasztó nap után ellazulni. A férfiak krémei a női és férfi bőr különbözősége miatt, más összetételűek, mint a nőknek szánt termékek. Sok vízmegkötő faktorra van szükségük, kevesebb ránctalanítóval, valamint alacsony zsírtartalommal kell rendelkeznie a krémeknek. A szemöldök szedés férfiaknál is fontos.

Sok férfinak középen erőteljes a szemöldökszőre, sok esetben össze is van nőve, mely barátságtalanná zorddá teszi a tekintetet. A szemöldök csipeszes szedése javasolt a férfiak esetében is. Azok a férfiak, akik nemcsak arcukat, de a testüket is szőrtelenítik, előszeretettel választják a borotvát. Ez az eljárás bár fájdalommentes, mégsem a legjobb megoldás. Hatására a bőr sokszor érzékenyen reagál, sok esetben kipirosodik, vagy akár kipikkelyesedik. Érdemes ezért más szőrtelenítési alternatívát választani.

Férfiaknakvissza

White Rose Szépségszalon